Päivän pelit (18/10)

Ei tapahtumia tälle päivälle.

Edustusjoukkue hakee lauantaina sinettiä nousulle

/ Samu Liski

Otteluennakko: IkU – FJK

FJK:n edustusjoukkue hakee lauantaina kruunua hienolle kaudelleen Tampereen Nelosessa. Sarjanousu Kolmoseen saa lopullisen sinettinsä, jos FJK onnistuu hakemaan vähintään yhden pisteen Ikaalisten Urheilijoiden vieraana. Ottelu pelataan huomenna lauantaina 16.9. klo 14.00 kaalisten urheilukentällä.

Kauden lähestyessä päätöstään FJK johtaa sarjaa kolmen pisteen erolla ottelun enemmän pelanneeseen Valkeakosken Koskenpoikiin nähden. Eroa sarjakolmosena olevaan KaVoon on kuusi pistettä. Sarjan kaksi parasta joukkuetta nousevat kauden päätteeksi Tampereen Kolmoseen. KaVolla on jäljellä enää kaksi ottelua ja sen maaliero on peräti 51 osumaa forssalaisia heikompi, joten käytännössä sarjanousun kariutuminen vaatisi ihmettä. Matemaattisesti ajateltuna nousun lopullinen varmistuminen vaatii FJK:lta kuitenkin vielä yhden lisäpisteen.

Sarjanousijana Neloseen lähtenyt FJK on pelannut vahvan kauden ja yltynyt etenkin sarjan syyskierroksella hurjaan iskuun. Vain neljä pistemenetystä kärsinyt FJK on karannut haastajiltaan sarjan jälkimmäisellä puoliskolla. Syyskierroksella pelaamistaan seitsemästä ottelusta FJK on voittanut peräti kuusi. Edelliset kolme otteluaan FJK on voittanut yhteismaalierolla 30-0, jota tosin kaunistelee tuntuvasti viime viikonlopun 16-0-voitto Sääksmäen Sovusta.

Forssalaisten maaliero on 17 ottelun jälkeen vakuuttava 74-17. Tilastojen valossa FJK on ollut sarjan selvästi paras joukkue niin hyökkäys- kuin puolustussuuntaan. IkU sen sijaan jää 30 tehdyllä osumallaan ja 32 päästytellä maalillaan vain hieman alle sarjan keskitason.

Niin ikään viime kauden päätteeksi Vitosesta noussut IkU on sarjataulukossa yhdeksännellä sijalla. Ensimmäistä kertaa Nelosessa pelaavan joukkueen kausi on ollut onnistunut, sillä sarjapaikka tulevalle kaudelle on jo varmistunut. Kolmen viimeisen ottelunsa aikana IkU:lla on kuitenkin vielä mahdollisuus kohennella loppusijoitustaan ja nousta sarjan keskikastiin. Kahdessa edellisessä ottelussaan IkU on kaatanut sarjakolmosen KaVon kotonaan 6-2 ja niin ikään sarjan ylemmässä kastissa majailevan PP-70:n vieraissa maalein 0-2.

Kotikentällään Ikaalisten urheilukentän nurmella IkU on ollut sarjasijoitukseensa nähden vahva. Seitsemästä kotiviheriöllään pelaamastaan ottelusta IkU on voittanut neljä. FJK sen sijaan on pärjännyt vieraskentillä hyvin voitettuaan kahdeksasta reissupelistään peräti kuusi.

Joukkueiden kauden ensimmäinen kohtaaminen päättyi kesäkuussa värikkäiden vaiheiden jälkeen 2-2-pistejakoon. IkU karkasi Lamminrannassa jo 0-2-johtoon, kun Janne Keskiruusi osui avausjakson lopussa ja Atte Siivari heti toisen jakson alkupuolella. FJK nousi kuitenkin viime hetkillä kahden maalin takaa tasoihin Atte Ekholmin ja Jarno Hankaniemen näyttävillä laukauksilla.

FJK:n paras maalintekijä on ollut Nelosen maalipörssiä 28 osumallaan johtava Jere Rauhansalo. Maalipörssin kakkossijaa pitää hallussaan FJK:n 15 kertaa osunut Ivo Dankov. Kaksinumeroiseen maalimäärään on yltänyt myös 11 maalia viimeistellyt Ekholm. IkU:n tehokkain pelaaja on ollut kymmenen maalia tehtaillut Ville Levula.

Forssalaisten kokoonpanosta puuttuvat lauantaina varmuudella pitkään sivussa olleet Tomi Heinämaa ja Esapekka Jaakkola. Muilta osin kokoonpanotilanne on hyvä. Janne Eerikäinen on kärsinyt pelikieltonsa, joten hän on jälleen käytettävissä.

IkU – FJK pelataan huomenna lauantaina 16.9. klo 14.00 Ikaalisten urheilukentällä.

Takaisin

Lisää kommentti