Päivän pelit (18/10)

Ei tapahtumia tälle päivälle.

16.9.2017 IkU - FJK 1-1 (0-1) - Edustusjoukkue varmisti nousunsa Kolmoseen

/ Samu Liski

Otteluraportti: IkU – FJK 1-1 (0-1)

FJK:n edustusjoukkue varmisti lauantaina nousunsa Tampereen Kolmoseen. Ratkaisuottelusta muodostui tiukka taistelupeli, josta FJK onnistui kuitenkin nappaamaan Ikaalisista nousun sinetöimiseen vaaditun tasapelipisteen. 1-1-pistejako Ikaalisten Urheilijoita vastaan riitti varmistamaan myös Tampereen Nelosen ykkössijan.

Joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa kesäkuussa IkU tarjosi FJK:lle hyvän vastuksen, joten ottelusta osattiin odottaa jälleen tiukkaa kamppailua. Sellainen Ikaalisissa myös nähtiin, sillä ottelu aaltoili vahvasti päästä päähän. Peliväline oli useammin vieraiden kuin isäntien hallussa, mutta aiemmista peleistä tuttua pallonhallintapeliään FJK ei kyennyt tällä kertaa pelaamaan. Molemmat joukkueet pyrkivät varsin suoraviivaisiin hyökkäyksiin.

FJK onnistui luomaan enemmän maalipaikkoja, mutta myös IkU pääsi hätyyttelemään vieraiden maalia etenkin erikoistilanteissa ja nopeissa vastaiskuissa. FJK:n maalivahti Christoffer Enckelman onnistui kuitenkin selvittämään avausjaksolla yhden puolittaisen läpiajotilanteen ja toppari Jarno Hankaniemi voitt juoksukilpailut ikaalislaisten hyökkääjiä vastaan.

Helpottava avausosuma syntyi 24. peliminuutilla. Asad Hashem sai jalkansa vapaaksi ja tarjoili keskityksen vasemmalta laidalta. Keskitys tavoitti takatolpalta joukkueen kapteeni Santeri Ketolan, joka puski pallon läheltä maaliin ja vei vieraat 0-1-johtoon.

Maalin jälkeen FJK onnistui rauhoittamaan peliä hieman, mutta se jäi lopulta hetkelliseksi. Avausjakson loppupuolella FJK sai kenttätapahtumia paremmin kontrolliinsa, mutta vieraat pyrkivät yhä liian nopeasti ylöspäin, mikä johi jälleen pelin aaltoiluun. Tauolle lähdettiin kuitenkin lukemissa 1-1.

Toisen jakson alussa FJK:lla oli hyvä tilaisuus iskeä toinen osuma, kun Ivo Dankov pääsi kiertämään maalivahdin ja tarjoili päätyrajalta noston maalille. Ketola ehti palloon ensimmäisenä, mutta pusku suuntautui läheltä yli maalin.

Hyvän maalipaikan jälkeen nähtiin forssalaisittain synkkä viisiminuuttinen. Ensin Dankov loukkasi itseään ja joutui jättämään pelin kesken. Vain hetkeä myöhemmin IkU sai sivuvapaapotkun hyvästä paikasta rangaistusalueen kulmalta. Joni Siivarin antama vapaapotku painui yllättäen pompun kautta taka-alakulmaan, vaikka yksikään pelaaja ei saanut jalkaansa keskityspallon väliin.

IkU:n 1-1-tasoituksen jälkeen ottelun viimeinen vajaa puolituntinen oli varsin sekavaa pelaamista, kun molemmat joukkueet hakivat malttamattomasti johtomaalia. Lähimpänä kävi lopulta vierailija FJK, mutta Dankovin korvannut Matias Mero ohjasi pallon lisäajalla läheltä maalin yli. Lisäosumia ei enää nähty, joten ottelu päättyi tasalukemiin 1-1.

Päätösvihellyksen jälkeen osa FJK:n pelaajista harmitteli hetken hukattuja sarjapisteitä, mutta pistejaon harmittelu vaihtui kuitenkin nopeasti nousun juhlimiseen. Tasapelipisteen myötä FJK karkasi sarjataulukossa tavoittamattomalle etumatkalle, joten forssalaiset pääsivät tuulettamaan Ikaalisissa sarjan voittoa ja paluuta Tampereen Kolmoseen seitsemän vuoden tauon jälkeen.

Lentoon jo viime kaudella

FJK:n päävalmentaja Miika Murtolahti oli luonnollisesti tyytyväinen, kun nousu sai sinettinsä jo kolmanneksi viimeisessä ottelussa. Murtolahden mukaan toisen peräkkäisen nousun siemeniä kylvettiin jo viime kaudella.

 - Nyt on tietenkin hyvät fiilikset. Oikeastaan viime kaudesta lähtien palaset alkoivat loksahtaa kohdilleen. Silloin tuli nousu, ja tämä kausi on ollut oikeastaan aika suoraa jatkumoa sille. Pääsimme lentoon ja tämä kausi meni oikeastaan samalla liidolla, vaikka tietysti välillä tulee pieniä ilmakuoppia, Murtolahti totesi.

Ratkaiseva piste ei irronnut helpolla. Murtolahden mukaan mahdollisuus nousun sinetöimiseen painoi varmasti FJK-pelaajien takaraivossa.

 - Se oli tiedossa, että tästä tulee vaikea peli. IkU tarjosi meille jälleen erinomaisen vastuksen. Pelaamisessamme näkyi kuitenkin selvästi pientä hermostuneisuutta, sillä tiesimme olevamme niin lähellä nousua. Emme olleet lopulta liian hyviä voittaaksemme tätä peliä, mikä tietysti harmitti hetken aikaa, mutta kokonaisuudessaan peli oli hyvää vääntöä.

FJK pelaa Tampereen Nelosessa vielä kaksi ottelua. Sarjakauden viimeinen kotiottelu on luvassa viikon päästä lauantaina 23.9. Silloin FJK saa vieraakseen Lempäälän Kisan.

 

Avauskokoonpano: Enckelman; Hashem (73´ K. Laajalehto), Rättö, Hankaniemi, Eerikäinen; T. Kuisma; Ekholm, Rauhansalo, M. Kuisma, Ketola; Dankov (66´ Matias Mero)

Vaihtopelaajat: Rikkilä, Murtolahti, K. Laajalehto, J. Laajalehto, Mero, Suontausta.

Takaisin

Lisää kommentti