Päivän pelit (18/10)

Ei tapahtumia tälle päivälle.

Edustusjoukkueen viimeinen kotiottelu lauantaina

/ Samu Liski

Otteluennakko: FJK - LeKi

FJK:n edustusjoukkue pelaa sarjakauden viimeisen kotiottelunsa huomenna. Nousunsa jo varmistanut FJK saa tällä kertaa vieraakseen Lempäälän Kisan. Ottelu pelataan huomenna lauantaina 23.9. klo 13.00 Lamminrannan urheilukentällä.

FJK on jo varmistanut Tampereen Nelosen ykkössijan, kun sarjakautta on jäljellä vielä kaksi ottelua. Nousu ja sarjan voitto saivat sinettinsä viime lauantaina, kun FJK pelasi 1-1-tasapelin Ikaalisten Urheilijoiden vieraana. Tasapelipisteen myötä FJK karkasi takaa-ajajiinsa nähden jo tavoittamattomalle etumatkalle.

Etenkin forssalaisten syyskausi on ollut vakuuttava, sillä kauden jälkimmäisen puoliskon otteluissaan FJK on kärsinyt vain kaksi pistemenetystä. Kotikentällään Lamminrannassa FJK on taipunut sarjakauden aikana vain kerran ja pelannut kertaalleen tasan. Tehtyjen ja päästettyjen maalien valossa FJK:n hyökkäys on ollut selvästi sarjan tehokkain ja puolustus pitävin.

LeKi sen sijaan majailee sarjataulukossa seitsemäntenä. Lempääläläisten sarjapaikka on varmistunut jo hyvissä ajoin, mutta loppukauden aikana joukkueella on vielä mahdollisuus kohentaa sarjasijoitustaan yhdellä pykälällä. Lamminrantaan LeKi saapuu kuitenkin huonovireisenä, sillä joukkue on hävinnyt kolme viimeisintä otteluaan.

Joukkueiden kauden ensimmäinen kohtaaminen päättyi kesäkuun lopussa Lempäälässä FJK:n 2-3-vierasvoittoon. FJK karkasi Jere Rauhansalon osumilla jo avausjaksolla 0-2-johtoon, mutta LeKi nousi vielä ennen taukoa tasoihin. Atte Ekholmin osuma toisen jakson alkupuolella takasi kuitenkin forssalaisille täyden pistepotin.

FJK:n paras maalintekijä on ollut 28 osumallaan selvällä erolla Tampereen Nelosen maalipörssiä johtava Rauhansalo. Ivo Dankov on osunut 15 kertaa. LeKin tehokkain pelaaja on ollut 11 kertaa osunut Tommi Lehtimäki.

Lauantain kotiottelu on samalla kahden FJK-ikonin viimeinen esiintyminen kotiyleisön edessä Lamminrannassa. Pitkään FJK:ta edustaneet Dankov ja Jarno Kemppainen päättävät pelaajauransa kuluvaan kauteen. Dankov on pelannut FJK-paidassa 281 ottelua ja viimeistellyt niissä 360 maalia, jotka tekevät hänestä seurahistorian parhaan maalintekijän. Kemppainen sen sijaan on pelannut FJK:ssa koko seuran 20-vuotisen historian ajan. Edustusjoukkueen pelaajarinkiin hän on kuulunut peräti 18 vuotta.

Dankovia ei valitettavasti nähdä loukkaantumisen takia huomenna enää pelikentän puolella. Hänen lisäkseen FJK:n kokoonpanosta puuttuvat huomenna varmuudella Tomi Heinämaa, Lasse Friskopf, Juuso Jämsä, Santeri Ketola ja Atte Ekholm.

FJK – LeKi pelataan huomenna lauantaina 23.9. klo 13.00 Lamminrannan urheilukentällä.

Takaisin

Lisää kommentti