14.3.2015 FJK-Härmä A 3-4 (2-3) – edustuksen ensimmäinen peli uudella keinonurmella

/ Samu Liski

FJK:n edustusjoukkue pelasi lauantai-iltapäivällä ensimmäisen ottelunsa viime syksynä valmistuneella Kuhalan keinonurmikentällä. Vastaan asettui tällä kertaa Hämeenlinnan Härmän A-juniorijoukkue. Ottelu päästiin pelaamaan mainiossa kevätsäässä auringon lämmittäessä maaliskuista iltapäivää. Avausvoitto uudelle kentällä jäi kuitenkin vielä ottamatta, sillä hämeenlinnalaiset voittivat ottelun maalein 3-4.

Härmä A on kevättalven aikana hakenut pelikokemusta myös muita miesten joukkueita vastaan ja saanut niistä peleistä myös hyviä tuloksia. Vastustaja oli forssalaisittain mielenkiintoinen, sillä Härmän riveissä pelasivat myös FJK-kasvatit Manu ja Topi Kuisma sekä Atte Ekholm.

Kuten jo loppulukemista voi päätellä, lauantain ottelussa riitti maalintekotilanteita. Peli aaltoili jatkuvasti päädystä päätyyn. Molemmilta joukkueilta nähtiin myös todella paljon yksilövirheitä, jotka avasivat tilaa ja maalintekopaikkoja.

Vierasjoukkue siirtyi johtoon noin kahdentoista minuutin kohdalla, kun Ekholm laukoi poikittaissyötön jälkeen pallon takakulmaan. Kauaa Härmä ei kuitenkaan saanut johdostaan nauttia, sillä FJK tuli tasoihin vain neljä minuuttia myöhemmin. Pallo ajautui kulmapotkutilanteen jälkeen maalin edustalle Ivo Dankoville, joka siirsi pelivälineen verkon perukoille. Maali oli samalla seuraikoni Dankovin kolmassadas FJK-paidassa. 300 maalia samalle seuralle on saavutus, jota voidaan pitää kotimaisessa jalkapallossa todella poikkeuksellisena.

Sama kaava toistui reilun puolen tunnin pelin jälkeen. Ensin Härmä siirtyi 1-2-johtoon hyökkääjän pelattua FJK-vahti Jan Holmin ulos tilanteesta ja sijoittaen pallon tyhjään maaliin. Sitten Dankov iski FJK:n toistamiseen tasoihin vain hetkeä myöhemmin. Tällä kertaa Jere Rauhansalo tarjoili hyvän matalan syötön oikealta laidalta maalin eteen, josta Dankov siirsi pallon maaliin. Tauolle ei kuitenkaan päästy tasatilanteesta, kun Härmä-pelaaja iski vielä 43. peliminuutilla Härmän johtoon ohjaamalla pallon lähietäisyydeltä maalin kattoon.

Toisella jaksolla FJK sai peliinsä hieman lisää malttia ja järkeä, minkä johdosta kotijoukkue saikin tauon jälkeen paremmin pelin juonesta kiinni. Tämä näkyi myös tulostaululla, kun FJK iski 3-3-tasoitusmaalin noin kymmenen minuuttia puoliajan jälkeen. Tällä kertaa Dankov teki esityön ja tarjoili hyvän keskityksen Rauhansalolle, joka puski pallon Härmä-vahdin yli maaliin.

Muutamista hyvistä maalintekotilanteista huolimatta FJK ei onnistunut enää iskemään lisämaaleja. Härmä sen sijaan iski vielä neljännen maalin ja asialla oli jälleen forssalaisille tuttu nimi. Ekholmin lisäksi FJK-taustaisista pelaajista maalin makuun pääsi Manu Kuisma, joka yllätti etukulmalaukauksellaan toisella jaksolla maalille vaihdetun Christoffer Enckelmanin ottelun 82. minuutilla. Ottelun loppulukemiksi kirjattiin siis 3-4.

Tällä kertaa FJK oli liikkeellä varsin kapealla miehistöllä, sillä neljästä vaihtopelaajastakin osa oli puolikuntoisia. Vaihtoja ja kokeiluja ei siis päästy tekemään yhtä paljon kuin valmistautumiskauden aiemmissa otteluissa. Neljä päästetty maalia eivät mairittele, mutta vastaavasti FJK:n hyökkäyspelistä löytyi paljon positiivisia asioita. FJK:n kärkiparin yhteispeli alkaa hiljalleen loksahtaa kohdilleen, mikä lupaa hyvää sarjapelejä ajatellen. Lauantaina Ivo Dankov osui kahdesti ja Jere Rauhansalo kerran.

FJK:n harjoitusottelut jatkuvat lauantaina 21.3. klo 12.00. Silloin Kuhalan keinonurmella vierailee TamU-K 2.

 

FJK:n avauskokoonpano: J. Holm; K. Laajalehto, M. Murtolahti, J. Hankaniemi, K. Ryödi; M. Mero, M. Kujala, S. Ketola, S. Kujala; I. Dankov, J. Rauhansalo.

FJK:n vaihtopelaajat: J. Aho, C. Enckelman, H. Matinaro, N. Rättö.

FJK pelasi lauantaina ensimmäisen kerran uudella keinonurmella

Takaisin

Lisää kommentti