Päivän pelit (18/03)

Ei tapahtumia tälle päivälle.

FJK – JanPa 5-2 (2-2) – Edustusjoukkue avasi maali- ja voittotilinsä

/ Samu Liski

Edustusjoukkue kaatoi JanPan lukemin 5-2

Otteluraportti: FJK – JanPa 5-2 (2-2)

FJK:n edustusjoukkue otti lauantai-iltana talven ensimmäisen harjoituspelivoittonsa, kun samaan sarjaan valmistautuva Janakkalan Pallo kaatui Eerikkilässä lukemin 5-2. Samalla myös FJK:n kolmen ottelun maaliton putki katkesi rytinällä.

Tampereen Kolmosen hämäläisjoukkueiden kohtaaminen kuitenkin alkoi forssalaisittain nihkeästi, sillä FJK:lla oli alussa pahoja käynnistymisvaikeuksia. JanPa karkasi ottelussa jo 0-2-johtoon yhdellä näyttävällä kaukolaukauksella ja yhdellä lähietäisyydeltä syntyneellä osumalla.

Takaiskuosumat herättivät kotijoukkueen ja kavennusosuma syntyi varsin nopeasti. Sakari Suontausta riisti pallon keskialueella ja karkasi läpiajoon. Suontausta pääsi kiertämään vastaan tulleen maalivahdin ja nosti pallon lopulta maltilla maaliin.

Myös tasoitusmaali syntyi vielä avausjakson aikana. FJK kierrätti pallon puolustuksen kautta Iiro Lintulalle, joka pääsi etenemään vahvasti laidaltaan. Lopulta Lintula tarjoili hyvän keskityksen maalille ja Manu Kuisma laukoi pelivälineen suoraan ensimmäisellä kosketuksellaan verkon perukoille. Tauolle lähdettiin siis tasalukemissa 2-2.

Toisella jaksolla peli eteni FJK:n komennossa ja kotijoukkue onnistui luomaan useita hyviä maalintekopaikkoja. Forssalaisten 3-2-johtomaali syntyi toisen jakson alkupuolella, kun Manu Kuisma ohitti Santeri Ketolan syötön jälkeen puolustajan ja pääsi nokikkain maalivahdin kanssa. Kuisma ei erehtynyt, vaan sijoitti pallon varmasti maaliin. Reilun tunnin pelin jälkeen Kuisma täydensi hattutemppunsa viemällä FJK:n lähes identtisellä maalilla jo 4-2-johtoon.

Kotijoukkueen viides osuma nähtiin noin viisi minuuttia ennen päätösvihellystä. JanPan maalivahti onnistui torjumaan Suontaustan yrityksen, mutta Ketola siirsi irtopallon maaliin. Osuma jäi illan viimeiseksi, joten FJK:n voittolukemiksi kirjattiin lopulta 5-2-

Kahden voiton ilta

Myös ennen edustusjoukkueen ottelua pelattu A-poikien harjoitusottelu oli forssalaisittain voitokas. FJK:n A-pojat kaatoivat niin ikään tulevalla kaudella samaa sarjaa pelaavat JanPan A-pojat lukemin 4-2, joten tuplaottelu oli tuloksellisesti onnistunut tapahtuma.

FJK:n edustusjoukkueen päävalmentaja Miika Murtolahden mukaan sekä kotijoukkue että JanPa joutuivat lauantaina tasapainoilemaan kahden ottelun välillä. Edustusjoukkueiden poissaoloja pystyttiin paikkaamaan A-poikien pelaajilla. Murtolahti piti etenkin maalitilin avaamista tärkeänä, mutta muilta osa-alueilta hän löysi vielä parannettavaa.

 - Oli mukavaa, että saimme molemmat pelit vietyä kunnialla läpi. Etenkin A-poikia tämä tuplaottelu palveli varmasti hyvin. Edustusjoukkueiden kohtaamisessa pelin taso ei noussut missään vaiheessa kovin korkeaksi, mutta esimerkiksi maalihanojen aukeaminen oli tietysti hieno juttu, Murtolahti totesi.

 - Tulevaa sarjakautta ajatellen tästä pelistä on vaikea vetää mitään johtopäätöksiä, sillä molemmat joukkueet olivat liikkeellä kapealla ja hieman siipirikkoisella ryhmällä. JanPalle kiitokset pelistä ja tsemppiä kauteen.

FJK:n edustusjoukkueen pelit jatkuvat torstaina 15.3. Silloin kyseessä on jo vuoden ensimmäinen tosipeli, kun FJK kohtaa Regions´ Cupin avauskierroksen ottelussa Nekalan Pallon. Ottelu pelataan FJK:n kotiotteluna Eerikkilän jalkapallohallissa.

 

Avauskokoonpano: Rikkilä; Hashem, Murtolahti (85´ Jämsä), Eerikäinen, Ryödi (50´ K. Laajalehto); T. Kuisma; Mononen, M. Kuisma, Ketola, Lintula (75´ J. Laajalehto); Suontausta.

Vaihtopelaajat: Jämsä, K. Laajalehto, J. Laajalehto

Takaisin

Lisää kommentti